Recensie Noortje van top tot teen

Recensie Noortje van top tot teen (Mama in Limburg)

1 november 2017

Recensie van mama in Limburg

Mijn peuter van 2,5 jaar oud vindt het leuk om delen van haar lijfje te benoemen. Trots laat ze aan mij elke avond bij het uitkleden haar ‘gat in de buik’ (navel) zien. Ook zijn we bezig te leren dat ze niet alleen vingers aan haar handje heeft maar dat al deze vingers een naam hebben. Het was dan ook erg leuk dat we voor Mama in Limburg dit passende boekje mochten lezen!

De uitgever

Noortje heeft een leuke dag. Eerst eet ze haar buikje rond en daarna poetst ze haar tanden. Met haar poes en hond speelt ze een leuk spelletje. Kiekeboe, waar zijn de ogen van Noortje? En wat kriebelt er aan haar teentjes?

Een vertederend verhaal over een meisje en haar pop, waarin de lichaamsdelen benoemd worden. Voor peuters vanaf 18 maanden, met het dagelijks leven van het kind als thema.

Het boek

Het is een boek van middelgroot formaat met een vrolijk meisje op de kaft. Het poesje en hondje maken het boek nog eens extra aantrekkelijk voor kinderen. Het boek heeft ongeveer acht pagina’s van wat dikker maar buigzaam karton en is bedoeld voor de leeftijd vanaf 18 maanden. De pagina’s zijn vrolijk geïllustreerd en alle karakters hebben vriendelijke gezichtjes. Thema is het menselijk lichaam.

Onze ervaring

Het verhaal is eenvoudig maar herkenbaar voor peuters. Het hoofdkarakter Noortje beleeft een gezellige dag zoals de meeste peuters zouden beleven. Samen met haar pop Bibi, haar kat Poes en haar hond Boef gaat ze ontbijten, tanden poetsen, verstoppertje spelen, buiten touwtje springen, in bad en naar bed.

De teksten op de pagina’s zijn kort en duidelijk; 4 á 5 regels vertellen het verhaal van een dag uit het leven van Noortje. Spelenderwijs komen de meest voorkomende lichaamsdelen aan bod zoals onder andere ogen, oren, armen, handen en voeten. Het is een leuke manier om je peuter via dit boek te vertellen hoe het lichaam in elkaar zit, en waar alle lichaamsdelen voor dienen. De leeftijd vind ik passend bij de uitvoering van het boek.

Yfke vindt het leuk om de lichaamsdelen aan te wijzen bij Noortje en vervolgens bij haarzelf. Ook benoemt ze de meeste al.

Bron: website Mama in Limburg

0 reacties

Plaats een Reactie

Wil je op dit artikel reageren?
Hieronder kun je jouw reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *