recensie Wij testen het over Noortje viert Kerstmis

Recensie Noortje viert Kerstmis (Wij Testen Het)

Recensie van Wijtestenhet.nl

7 december 2016

Het is bijna Kerstmis. Noortje gaat de kerstboom versieren! Ze haalt kerstballen uit de doos en hangt ze in de boom. Uit gekleurd papier maakt Noortje mooie slingers. En ze gaat cadeautjes inpakken.

Een vertederend en vrolijk verhaal over een meisje dat de kerstboom versiert. Voor peuters vanaf 18 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Recensie

Een schattig voorleesboekje met stevige pagina’s voor peuters over Kerst, dat is het boekje Noortje viert Kerstmis. De kerstboom versieren, slingers maken en cadeautjes onder de kerstboom: het komt allemaal voorbij in dit prentenboekje.

Noortje viert Kerstmis

Noortje viert kerstmis

Noortje viert kerstmis

Een duidelijk verhaal over de voorbereidingen voor de feestdagen. In Noortje viert Kerstmis gaat een lief klein meisje de kerstboom versieren. De lampjes hangen er al in en aan haar de taak nu de ballen er in te hangen. Oeps… ongelukjes horen er ook bij.

Met een zelfgemaakte slinger wordt de boom extra mooi en niet alleen de kerstboom wordt er een stuk vrolijker van!

Ook pakt het meisje zelfgemaakte cadeautjes in. Leuk dat dit in het verhaal zo genoemd wordt, omdat je kinderen laat merken dat je niet altijd wat hoeft te kopen. Persoonlijk vind ik het jammer dat je alleen inpakpapier en touw ziet liggen en geen knutsel van het meisje zelf. Een leuke tekening erbij had ik – voor het plaatje – wel zo leuk gevonden. Echter zullen peuters dit detail niet missen, dus voor het lees- en kijkplezier maakt dit niets uit.

Schattig en vooral zoet boekje over de voorbereidingen voor Kerst.

Bron: website Wijtestenhet.nl

0 reacties

Plaats een Reactie

Wil je op dit artikel reageren?
Hieronder kun je jouw reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *